Nu ligger den officiella Sidan för den kommande klätterfilmen Crackoholic uppe. Detta är den hittills största och mest  omfattande filmsattsningen på en svenskproducerad klätterfilm någonsin. Redigeringsarbetet har  precis inletts och filmen beräknas komma ut våren -09. 

Besök Crackoholic.com >>
Boken är klar.
Gå till förarens offisiella hemsida>>

Ny Klätterkalender från Jonas Paulsson i A3 format, med 12 klätterbilder från Bohuslän, samt presentation av några Bohusprofiler.

Kalendern går att bäställa direkt från nätbutiken för kommande filmen Crackoholic. Take me there >>
Bergsklättrare fixar jobbet

Sweden access AB är ett företag som utför höghöjdsarbeten. Personalen består av erfarna bergsklättrare certifierade för arbeten på hög höjd.
www.sweaccess.se
Varning!
Det stora blocket tv om överhängande väggen, ute på Svarttjärn, har flyttat sig ca 1 - 1.5 meter ner mot skogen. Ett mindre block (ca 1 ton) som tidigare varit inkilat mellan blocket och väggen bakom, har rasat ned på hyllan tv om Corn Flakes och fler är på väg ner.
Det är inte lämpligt att klättra på de tre till fyra lederna som går på blocket. När blocket, som uppskattnigsvis väger 150 - 200 ton, bestämmer sig för att glida den sista biten innan det rullar ned i skogen framför klippan så vill man inte vara inklippt i en eller flera av borrbultarna!
Ny, inspirerande instruktionsfilm för havskajak producerad av Mikael Widerberg och Staffan Petersson. Läs mer om filmen här >>

Viktig information om accessen vid Älvnäsklippan
Tomtägaren informerar om att dom kommer att börja bebygga tomten ovanför klippan under senhösten/vintern. Detta innebär att dom kommer att behöva spränga en del. Det finns en risk för att stenar kan ramla ned vid sprängning. Tomtägaren kommer att sätta upp lappar om detta så så att klättrarna kan gå upp och titta om det är sprängning på gång.

Som några av er redan märkt så har man redan börjat röja en hel del nedanför klippan. På sikt kommer tomtägaren att anlägga stranden med gräsmatta mm men så länge alla respekterar detta och inte klättrar på högra delen när dom själva är nere vid vattnet tycker dom det bara är kul att det klättras lite.

 
 
Climb When Ready
Den Svenskproducerade instruktionsfilmen "Jag klättrar" tar nu klivet ut på den Internationella arénan. Först ut är England, där den Engelska distributören Cordee har hand om distributionen för UK. Filmens grundutförande är samma som för den Svenska versionen även om vissa justeringar har gjorts för att filmen ska passa in i den Engelska klätterkulturen. Givetvis är också speakern Engelsk.

Vill du kika på trailern och passa på att höra Pete Wilsons ljuva stämma så ta en sväng in på hemsidan för; Climb When Ready
 

Ny klätterfilm på DVD

Följ Peter Bosma, Henrik Bolander och grabbarna, hela vägen från planering till genomförande av den tuffaste 8a-utmaningen som ägt rum i Scandinavien. Allt dokumenterat live, när det händer, där det händer - “A reality climbing show” i 200 blås.

Trailer finns här.

Ny led i Skevik
Peter Yakubenko har bultat upp en ny led/variantutsteg, där man halvägs upp i Tabu viker av höger, korsar Huvudleden och sedan fortsätter upp. Enligt Peter själv så blir hela leden en variationsrik och välsäkrad led. Den nya övre delen är ca 10m lång och är utrustad med 4 bb plus ankare.

Leden är inritad i skissen. Öppna Skiss
Nytt jätteblock hittat
Staffan Lorentz har hittat ett stort block på Stäksön i närheten av Ryssgraven.

Ladda hem pdf_fil för info och bilder.
Hämta här (150 kb)
Mera filmklipp från bouldercupen
Häng med in i herrarnas omklädningsrum och se vad ett par tävlande samt förbundskaptenen har att säga. Reporter är Peter Bosma.

Öppna filmen här nedan:
Toasnack wmv 18 mb
Utdrag ur instruktionsfilmen Jag klättrar
Förutom den vanliga trailern finns nu även korta utdrag ur 3 kapitel från filmen, som du kan titta på.


Surfa vidare till jagklattrar.se >>
Ny komplett pdf-förare över Nynäs.
Den är mycket välgjord och inspirerande.
Hämta hem direkt (5,5mb)!

Du är kallad
Arbetet med Stockholmsföraren (den tryckta) pågår för fullt. Jag vill nu ge dig chansen att komma med synpunkter på hur en bra förare ska se ut.

Upplagt för konflikt
Vad var bra/mindre bra med den gamla föraren? Vad saknade du i den gamla föraren. Tycker du att vissa leder har fel grad (det vet jag att du gör). tala om vilka som bör ändras, men motivera och jämför med tex någon annan led? Vilket gradsystem ska man ha? Ska man kombinera Fransk och Svensk grad? Har du upptäckt ett dåligt ankare eller har kanske en bult lossnat ute vid någon klippa. Problem med access etc.

Framåt Marsch
Rapportera in det du vet, litet som stort, eller tyck bara till om precis vad som helst.

Bouldering
Föraren kommer även innehålla en boulderguide. Hur omfattande guiden blir återstår att se. Skicka in det du har, och gör gärna en skiss över dina problem.

Använd endast dessa brevlådor. Anonyma avsändare godtages ej, det ska framgå vem som skickat mailet.

Till jagklattrar.se
Jag klättrar är en instruktionsfilm i DVD-format, producerad av Per Calleberg, Mikael Widerberg och Per Willén.

Surfa in på shopen där du kan läsa mer om filmen, samt även titta på filmklipp.


 
Förare utanför Stockholm

Ladda hem pdf förare över Galgberget på Gotland.

Komplett boulderförare

Förare över Filadelfia stenen (pdf 230 kb).
Enligt några duktiga lokala klättrare var detta blocket helt ointressant.