Anklora

Anklora

Goda nytursmöjligheter på nyupptäckt klippa på Mörkö
Väggen är belägen i skogen 450 m söder om Tabors berg. Mestadels överhängande vägg och rätt mycket branta/tunga insteg. Väggen är runt 15 meter hög och ca 70 meter lång. Skiftande klippkvalité, men med en del intressanta formationer. Bör kunna ge ett femtontal medelsvåra till svåra leder. Klippans branthet gör att det inte är särskilt mycket mossa att borsta. Åtminstone ett påbörjat projekt är bultat, men det blir nog mera. Utvecklas klippan helt, blir klippan ett bra tillskott. Egentligen utgör väggen en förlängning söder ut av Tabors berg, men det kanske är bra att ge väggen ett eget namn eftersom det även vid Tabors berg rapporterats om klättermöjligheter.

Miljö: Väst/sydväst. Väggen ligger i skogen och det är förmodligen mestadels skuggigt på väggen. Miljön intill väggen är helt ok.

Vägbeskrivning: Ut på Mörkö kan man ta sig via E4:an och avfart 139 vid Hölö, eller från norr via Skanssundet och bilfärja. Följ vägen ut på Mörkö och sväng av vid skylt mot Oaxen och Söräng. Följ vägen 610 meter och sväng höger vid skylt; Löten 5. Efter 6,3 km delar sig vägen, håll vänster. Fortsätt 690 meter och sväng in höger på en mindre väg. Följ vägen 1 km och parkera diskret väl ur vägen för eventuell traktor etc. Promenera sedan enligt kartan. Observera att detta förmodligen är privat mark (även om inga skyltar syntes) så det är inte säkert att markägaren tycker att det är ok att parkera här. Alternativt kan man parkera längre norrut och sen följa ängen söderut från Tabors berg istället.

Karta - Anklora
Karta - Anklora